post image

Channels

WhatsApp voegt oproepen toe aan desktop-app

Nu mensen meer tijd thuis doorbrengen, heeft WhatsApp zich gericht op de ontwikkeling van hun desktop-app. Ze hebben gepland om dit jaar veel nieuwe functies toe te voegen. Ze zijn begonnen met biometrische verificatie, wat de beveiliging van de desktop-app versterkt.

In de loop van het jaar hebben ze onlangs aangekondigd dat WhatsApp spraak- en videogesprekken ook beschikbaar zullen zijn voor de desktopversie. Op die manier hoeven mensen niet telkens op te staan om hun telefoon te pakken als WhatsApp overgaat. Ze zullen de gesprekken ter plaatse kunnen aannemen en afhandelen – op hun desktop. 

Hoe werkt het?

Momenteel worden alleen één-op-één gesprekken ondersteund, maar men is van plan om dit in de toekomst uit te breiden naar groepsgesprekken en videogesprekken. De resultaten van de tests lijken vrij goed te zijn. De staande en liggende oriëntatie werken probleemloos. Bovendien is de app zo ingesteld dat hij tijdens een gesprek altijd bovenaan staat, zodat mensen het videogesprek niet verliezen als ze op iets anders klikken. 

Tot nu toe wordt de functie toegevoegd aan de desktop app, maar niet aan de desktop web app. Gebruikers zullen in staat zijn om spraak- en videogesprekken te voeren als ze de desktop-app op hun computers hebben gedownload. 

Desondanks deelde WhatsApp mee dat ze op oudejaarsavond meer dan 1,4 miljard gesprekken konden verwerken. En net als de honderden miljarden berichten die via de app worden verstuurd, zijn ook de gesprekken end-to-end versleuteld. 

Met deze nieuwe update is het toevoegen van biometrische verificatie voor WhatsApp web en desktop nog logischer. Met de grotere verscheidenheid aan mogelijkheden om informatie te delen op de desktop app, is een extra beveiligingslaag zeker nodig. 

En zo gaan ze door

Ze houden zich aan hun woord en blijven meer en meer nieuwe functies toevoegen voor het comfort en gemak van hun klanten. Ze vertellen dat ze nog veel meer functies gepland hebben voor dit jaar, niet alleen voor de desktop versie maar in het algemeen. We kunnen niet wachten om te zien wat ze gaan worden!

Doe met ons mee om te zien wat er komen gaat en begin vandaag nog met WhatsApp! Neem contact op!

 

post image

Channels

Apple komt met nieuwe AI-functies!

See more