post image

Channels

Moet WhatsApp gedwongen worden om gegevens met de Overheid te delen?

Moet WhatsApp worden gedwongen om gegevens te delen met de overheid? En hoe zou je je voelen als het jouw gesprekken waren waar ze naar kijken?

Voor de derde keer in minder dan een jaar heeft de Braziliaanse rechterlijke macht bevolen dat WhatsApp in het hele land wordt stilgelegd. De rechter in Rio de Janeiro nam deze beslissing omdat het bedrijf weigerde informatie te verstrekken voor een politieonderzoek.

WhatsApp is vaak in conflict gekomen met de Braziliaanse justitie. In maart werd bijvoorbeeld een Facebook-vicepresident in Brazilië gearresteerd omdat, volgens de rechterlijke macht, er sprake was van ‘herhaalde weigering om informatie te verstrekken die nodig was in een onderzoek naar georganiseerde misdaad en drugshandel.’

Drugshandel Een paar maanden eerder, in december, werd WhatsApp ook een dag stilgelegd omdat het Facebook-bedrijf weigerde informatie over verdachten van drugshandel aan de autoriteiten te overhandigen.

Dit roept een belangrijke vraag op: Moeten berichtenplatforms zoals WhatsApp worden gedwongen om gegevens te delen met de overheid, vooral in gevallen die ernstige misdaden zoals drugshandel betreffen?

post image

Channels

WhatsApp voegt oproepen toe aan desktop-app

See more