post image

Channels

WhatsApp nieuws: Cloud API en premium-abonnement

Er zijn weer een aantal nieuwe updates in WhatsApp-land. Moederbedrijf Meta is constant bezig met vernieuwingen en verbeteringen voor hun platformen. En ook voor WhatsApp zitten ze zeker niet stil. Want nu het populaire berichtenplatform steeds meer voor commerce ingezet wordt, moet hierop wel worden geanticipeerd.

Lees in dit artikel de nieuwste WhatsApp Business updates.

 

WhatsApp Cloud API

Tijdens Meta’s ‘Conversations’ live event, heeft CEO Mark Zuckerberg het nu wereldwijd beschikbare WhatsApp Cloud API geïntroduceerd. Met deze cloudgebaseerde API dienst kunnen bedrijven van elke grootte het berichtenplatform makkelijker inzetten voor communicatie met klanten.

Deze nieuwe feature zorgt ervoor dat er bovenop WhatsApp een custom dashboard beschikbaar komt. Bedrijven kunnen dit dashboard aanpassen zoals ze zelf willen en afstemmen op hun klanten. Ook geeft het inzicht in alle accounts, limieten en recent productnieuws. Daarnaast kunnen ze de tijd waarin ze antwoord geven op hun klanten sterk verkorten met Cloud API.

De dienst is gratis voor bedrijven voor de eerste 1000 inkomende en uitgaande berichten per maand. Daarna kunnen ze opschalen via verschillende prijsplannen.

 

Premium-abonnement voor bedrijven

Daarnaast komt WhatsApp, volgens WABetaInfo, met een premium abonnement exclusief voor bedrijven. Hiermee kunnen zakelijke gebruikers eigen url’s creëren en tien apparaten aansluiten.

Het abonnement is nog in ontwikkeling, en een releasedatum of prijzen zijn dus nog niet bekend. Wel is er duidelijk dat Premium-abonnees tien apparaten tegelijk kunnen aansluiten bij hetzelfde account. Dat is nu nog maar met 5.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om eigen unieke url’s te maken voor jouw bedrijf, bijvoorbeeld  https://wa.me/mijnbedrijf. Deze linkt klanten door naar je WhatsApp Business account, waarmee ze je bedrijf vervolgens kunnen contacteren. Nu worden de url’s willekeurig gegenereerd en kunnen ze niet worden aangepast. Deze nieuwe unieke url kan één keer per 90 dagen worden aangepast.

 

Voor contact met (potentiële) klanten is WhatsApp hét perfecte kanaal. Wil jij ook gebruik maken van dit essentiële platform voor jouw bedrijf? Dat kan bij Conversation24! Neem nu contact met ons op.

post image

Channels

WhatsApp voegt oproepen toe aan desktop-app

See more