post image

Channels

WhatsApp breidt gebruik uit naar Gouden Gids 2.0.

Na een pilot van een een jaar in Sao Paulo, heeft Whatsapp recentelijk in 4 andere landen een nieuwe functie gelanceerd waarmee gebruikers bedrijven kunnen opzoeken zonder de app te verlaten. 

Er hoeft geen tijd besteed meer te worden aan Google om hun contactgegevens op te zoeken of om hun telefoonnummers op te slaan in de contactlijst. Bedrijven die geregistreerd zijn op het WhatsApp Business Platform verschijnen nu in de Directory. Vanaf nu kunnen bedrijven gemakkelijk opgezocht worden per categorie – supermarkt, restaurant, reisbureau, bank, etc – of op bedrijfsnaam. 

Dit communicatieplatform wordt een dienst waar klanten niet enkel WhatsApp gebruiken om bedrijven te berichten, bijvoorbeeld voor het openen van een bankrekening, het kopen van een treinkaartje of het bestellen van boodschappen, maar ook om in contact te blijven met vrienden en familie. 

Boven kunnen mensen, met de in-app betaalfunctie, direct vanuit een chat op een veilige manier betalen, waarbij ze uiteindelijk tijdens het gehele aankoopproces begeleid worden.

Nu meer bedrijven overschakelen naar online webshops en meer klanten live hulp zoeken, zal het belang van een gecentraliseerd communicatieplatform alleen maar toenemen. Zoals Meta CEO, Mark Zuckerberg, benadrukte “is het uiteindelijke doel dat iedereen een bedrijf kan vinden, berichten kan sturen en van een bedrijf kan kopen – allemaal in dezelfde WhatsApp-chat”.

post image

Channels

WhatsApp voegt oproepen toe aan desktop-app

See more