post image

Support

Waarom conversational support een belangrijke strategische investering is

Nog niet zo lang geleden werd klantenservice gezien als een kostenpost. Veel bedrijven gaven geen prioriteit aan deze sector en beschouwden het slechts als een verspilling van waardevolle middelen en tijd. Vandaag de dag is dat veranderd. Klanten zien klantenservice nu als een goede indicator om loyaal te blijven aan een merk of retailer. Ze hebben behoefte aan persoonlijke en naadloze ervaringen. Door deze evolutie hebben bedrijven hun strategieën op het vlak van klantenservice moeten herdenken.

Hoewel klantenservicediensten een behoorlijke investering vergen, is de mentaliteit nu dat het om een strategische investering gaat. Met name in het geval van conversationele ondersteuning waar kansen voor leadgeneratie en klantenbehoud kunnen worden gerealiseerd en gemaximaliseerd.

In dit artikel wordt ingegaan op enkele manieren waarop conversational support een positieve impact kan hebben op de omzet.

 

Wat is conversational support precies?

Conversational support is een manier om klanten te helpen en tegelijkertijd een langdurige relatie op te bouwen. Het is meer dan alleen helpen bij het beantwoorden van vragen of het oplossen van problemen. Door het gebruik van conversatie krijgen klanten een meer gepersonaliseerde en betekenisvolle ervaring. En natuurlijk krijgen ze tegelijkertijd de hulp die ze nodig hebben.

Nu weten we iets meer over wat conversational support is. Laten we nu eens kijken hoe het kan fungeren als een belangrijke strategische investering!

 

Conversie tarieven

De kunst van het converseren is een prachtig iets. Woorden kunnen liefde en haat oproepen, relaties opbouwen en verbreken. In dit opzicht zijn ze een zeer krachtig instrument. Deze gedachte kan worden toegepast op de interacties met je klanten. Bijvoorbeeld het toevoegen van een kanaal waar klanten toegang hebben tot direct advies of oplossingen. Dat kan zomaar de reden zijn waarom ze een aankoop doen. Met het juiste team kan elk gesprek worden gebruikt als een geweldige manier om leads om te zetten in sales!

 

Behoud van tarieven

Als je klanten het gevoel hebben dat ze niet belangrijk voor je zijn, zullen ze simpelweg vertrekken. Dit maakt ruimte voor concurrenten om op te staan en aan die vraag te voldoen. Dit benadrukt de noodzaak voor bedrijven om zich te richten op waardevolle service. Service die leidt tot het opbouwen en behouden van relaties. Conversationele ondersteuning kan dat doen. 82% van de bedrijven is het erover eens dat klantenbinding goedkoper is dan acquisitie. Met dit in het achterhoofd, beginnen die relaties al meer te lijken op groei in plaats van op tijdverspilling.

 

Optimaliseer de middelen

Het runnen van een volledig operationeel callcenter is erg kostbaar. Met één chatoperator per klant, is het niet moeilijk te begrijpen waarom dat zo is. Dit kan dit leiden tot een achterstand van boze klanten, die lang in de telefonische wachtrij staan. Maar het kan ook de waardevolle klantervaringen ernstig in gevaar brengen. Conversational support is absoluut de beste optie om dit probleem aan te pakken. Eén enkele chatoperator kan tot zes klanten tegelijk te woord staan in verschillende talen.

 

24/7 beschikbaarheid en ondersteuning

Met de introductie van chatbots hebben we een aantal enorme voordelen zien ontstaan in de customer support sector. Vandaag de dag hoef je niet meer de hele dag achter een computer te zitten om klanten te helpen. Chatbots en geautomatiseerde antwoorden hebben ervoor gezorgd dat je op een gesprek kunt ingaan op het moment dat het jou het beste uitkomt. Zonder het risico te lopen een potentiële lead te verliezen. Chatbots kunnen zelfs worden gebruikt om klantervaringen te meten. Zo kun je de service voortdurend verbeteren met de waardevolle feedback die ze met je delen.

 

Met de technologische vooruitgang en de stijgende vraag is de klantenservice geëvolueerd van een kostenplaats naar een geldmaker. Het is van cruciaal belang om je klanten die belangrijke ervaringen te bezorgen. Maar het is ook een belangrijke strategische investering. Begin dus vandaag nog aan jouw conversational support traject met Conversation24!

post image

Chatbots

Flink meer investeringen in AI voor verbetering klantenservice

See more