post image

Channels

Is WhatsApp veilig voor zakelijk gebruik?

Het kiezen van een chatdienst voor je bedrijf, is vaak een weloverwogen keuze. Daarbij is het belangrijk om de voor- en nadelen op een rijtje te zetten. Je hebt je dus waarschijnlijk al afgevraagd wat de voordelen zijn van WhatsApp for Business. Daarnaast vraag je je misschien af: is WhatsApp veilig voor zakelijk gebruik?

Het is normaal dat je je daar zorgen over maakt. WhatsApp voorziet immers in de behoeften van een groot aantal mensen. De software is momenteel beschikbaar in meer dan 180 landen, met meer dan 1,5 miljard gebruikers.

Dan verwacht je natuurlijk wel dat de gegevens van je klanten veilig en beschermd blijven. Zeker als je WhatsApp wilt gebruiken als communicatiekanaal voor je klanten.

 

Hoe veilig is WhatsApp?

Berichten en gesprekken via WhatsApp zijn beveiligd met end-to-end encryptie. Zakelijk gezien, betekent dit dat alleen de klant en het bedrijf toegang hebben tot de berichten. Niemand anders luistert dus naar je gesprekken, of leest je berichten.

Bovendien zorgt de end-to-end encryptie ervoor dat ook geen enkele communicatiedienst (zoals WhatsApp zelf) toegang heeft tot de cryptografische sleutels die nodig zijn om het gesprek te ontcijferen.

 

Is WhatsApp veilig voor zakelijk gebruik?

Er zijn een paar verschillen tussen WhatsApp Business en WhatsApp API. De eerste is in ieder geval het meest geschikt voor kleine bedrijven, en de andere voor middelgrote tot grote ondernemingen. Je kunt hier meer te weten komen over de verschillende aspecten van beide.

Echter kan de API-versie toch verwarrend lijken voor sommige mensen. Dit aangezien er geen front-end interface nodig is. Het bedrijf kan de software kiezen die zij willen om verbinding te maken met de API.

Maar je hoeft je daar geen zorgen over te maken. Privacy- en veiligheidsregels zijn ook van toepassing op de bedrijfsversies. Op deze manier wordt elk gesprek tussen de klant en het bedrijf verzekerd door end-to-end encryptie.

 

Betalen in de chat: is dat wel veilig voor bedrijven?

Op dit moment bieden bedrijven de mogelijkheid om te betalen in de chat. Hierbij is het belangrijk om dezelfde voorzorgsmaatregelen te nemen, die je gewoonlijk neemt bij transacties online.

Het banknummer en de kaartgegevens worden sowieso versleuteld, en in een sterk beveiligd netwerk opgeslagen.

 

Last but not least

Wij weten hoe belangrijk het is voor bedrijven om de privacy- en veiligheidswetgeving bij te houden. Maar maak je geen zorgen, je informatie is compleet veilig bij ons! Dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Onze tools zijn veilig in gebruik en ontworpen om je gegevens en die van je klanten altijd te beschermen.

Laten we gaan chatten!

post image

Channels

WhatsApp voegt oproepen toe aan desktop-app

See more