post image

Channels

Hoe je leads binnen 1 minuut opvolgt

Vandaag de dag vertrouwen we voortdurend op onze telefoons om alledaagse taken uit te voeren. We doen veel met onze smartphones, maar het belangrijkste is dat ze ons in contact houden via instant messaging. Een van de apps die aansluit bij onze digitale gewoonten is WhatsApp. Dus waarom zou je dit kanaal niet gebruiken voor sales? Lees hier waarom WhatsApp het perfecte kanaal is om leads op te volgen!

 

Waarom WhatsApp?

WhatsApp is wereldwijd verreweg het populairste social media kanaal met 2 miljard maandelijks actieve gebruikers. Maar dat roept ook de vraag op of mensen wel graag bedrijven toelaten op een kanaal dat persoonlijk zou moeten zijn. WhatsApp heeft zijn gebruikers goed beschermd. Het platform laat het aan hen over om te beslissen of ze al dan niet via WhatsApp met een bedrijf willen praten.

Consumenten zouden het misschien minder fijn vinden als het niet zo handig zou zijn om al je favoriete bedrijven binnen handbereik te hebben. De meeste mensen laten bedrijven dus gewoon met hen praten via een kanaal waar ze zich veilig en op hun gemak voelen. Het is een kanaal waar ze toch al vaak te vinden zijn, wat ze ook weer een beetje vrije tijd scheelt.

 

Lead Automation via WhatsApp is de redding!

De voordelen van Lead Automation via WhatsApp zijn eindeloos. Het is bijvoorbeeld erg tijdsefficiënt. Je hoeft geen tijd te verspillen door leads één voor één te bellen. Bereik ze in plaats daarvan allemaal tegelijk in slechts een kwestie van seconden. Bovendien kan het je bedrijf veel geld besparen, want door het automatiseren van leads via WhatsApp zijn er minder medewerkers nodig.

Als een klant geïnteresseerd is, vullen ze gewoon hun contactgegevens in op het formulier. Vervolgens kunnen ze deze gegevens invoeren in het CRM-systeem (klantrelatiesysteem), en wordt er automatisch een eerste WhatsApp-bericht naar de klant gestuurd.

 

Sneller en efficiënter

Wereldwijd zijn er 175 miljoen klanten die via WhatsApp een bericht sturen of communiceren met een bedrijf. Dat maakt het sneller en efficiënter dan een telefoontje of e-mail. En zelfs bij betaalde leads wordt slechts tot 32% opgevolgd. Met Lead Automation worden ze allemaal direct benaderd via WhatsApp.

De open rate van WhatsApp is 99%, vergeleken met 22% voor e-mail. De reden hiervoor is dat de klant zich al heeft aangemeld om berichten van je te ontvangen door zijn of haar nummer op te geven. En als ze bereid zijn dit te doen, zijn ze ook bereid om je berichten te lezen.

 

Mis nooit meer een lead!

Wil jij ook nooit meer een lead missen? Neem dan contact op met onze salesafdeling of kijk op deze pagina voor meer informatie.

post image

Channels

WhatsApp voegt oproepen toe aan desktop-app

See more