post image

Channels

Hoe je jouw sales met Live Chat kunt rocken tijdens de feestdagen!

De feestdagen staan weer voor de deur: Black Friday, Cyber Monday, Sinterklaas, en natuurlijk Kerst. En dit jaar wordt een goed jaar voor de detailhandel, want er wordt voorspeld dat retail dit jaar de meeste sales ooit zal hebben. Het is dan ook niet gek dat ieder bedrijf voordeel wil halen uit de drukste tijd van het jaar. Naast meer inkomsten genereren, wil je ook graag je merk positief promoten en nieuwe klanten trekken. Het hoogseizoen in retail is hiervoor de ideale periode en biedt veel mogelijkheden voor promotie van je merk.

Live Chat kan jouw bedrijf helpen om het maximale uit de feestdagen te halen. Verbeter de kwaliteit van je klantenservice, en zorg dat je een positieve klantervaring kan bieden aan je (potentiële) klanten. Dit is hoe je dat doet!

 

Hou het persoonlijk

Een van de belangrijkste voordelen van live chat is dat het een persoonlijke benadering geeft aan klanten. Dit helpt al heel veel als het gaat om een memorabele klantervaring.

Je hebt zelf in de hand hoe persoonlijk je het maakt. Je kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat je live chat venster zoveel mogelijk de persoonlijkheid van je merk weerspiegeld. Denk hierbij aan de naam, foto’s, je bedrijfslogo, kleuren, en de tone of voice die je in berichten gebruikt. Dit zorgt er allemaal voor dat klanten zich op hun gemak voelen en creëert een unieke klantervaring. 

Verder is het vaak mogelijk om automatisch vooropgestelde antwoorden te sturen. Dat kan erg handig zijn, zoals bij ons laatste punt, maar doe dit niet té veel. Klanten willen meestal toch ervaren dat ze met een echt mens praten. Gebruik dus ook een beetje emotie en humor in chats met klanten.

 

De features van chat

Live Chat heeft veel verschillende handige features wat het klantcontact een stuk efficiënter kan maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan screenshare. Hierbij kan de chat operator meekijken met het scherm van de klant om hem of haar in de juiste richting te sturen. Ook het delen van bestanden zoals screenshots, afbeeldingen, pdf-bestanden of video’s maken meer interactie met de klant mogelijk. 

Hoe je deze features gebruikt, kan een groot verschil maken. In plaats van een korte tekst antwoord, kun je je antwoord bijvoorbeeld ondersteunen met een afbeelding, link of screenshot.

 

Multitasking all the way

Het werken met chat biedt de mogelijkheid tot multitasking. Je kunt als klantenservice meerdere chats beantwoorden, in dezelfde tijd van één telefoongesprek. Daarnaast is het sneller voor de klant omdat de chat vaak binnen een minuut beantwoordt wordt. En kunnen chat operators daarnaast sneller een vraag via chat beantwoorden dan via een telefoongesprek. Op deze manier kun je als bedrijf meer klanten te woord staan, wat zeker in tijden van drukte essentieel is.

 

Maak je klaar voor de feestdagen

En als laatste: bereid je goed voor en get in the holiday spirit! Zorg voor een feestelijke en persoonlijke begroeting in de chat. In deze periode is dat zeker iets om je mee te onderscheiden.

Denk daarnaast na over snelle antwoorden specifiek voor de feestdagen, zodat je die altijd snel voorhanden hebt. Reactietijd is namelijk erg belangrijk in live chat. Bedenk de veelgestelde vragen die mensen hebben de komende periode. Bereid daar vervolgens alvast antwoorden op voor die snel in te zetten zijn, dat scheelt weer tijd aan typen.

Wat ook een voordeel is aan live chat, is dat je de laatste kortingen en acties kunt aankondigen via chat. Stel je bezoekers op de hoogte van aankomende sales die ze niet mogen missen. Dit is voor je bedrijf een upsell mogelijkheid, en tegelijkertijd kun je hiermee de betrokkenheid op je website verhogen.

 

Als je geïnteresseerd bent in al deze voordelen van live chat voor jouw website, kijk dan eens wat wij je kunnen bieden en haal het beste uit de feestdagen!

post image

Channels

WhatsApp voegt oproepen toe aan desktop-app

See more