post image

Commerce

Hoe je de offline winkelervaring online kan recreëren

Met conversational commerce kun je de offline winkelervaring nabootsen die klanten in een fysieke winkel krijgen. Het verschil is dat ze daarvoor hun comfortabele bank niet hoeven te verlaten. Door speciaal voor je klanten te zorgen, kun je je bedrijfsdoelen ook sneller bereiken. In dit artikel vertellen we je hoe.

Je krijgt maar één kans om een goede eerste indruk te maken. Grijp deze kans door een helpende hand te bieden aan een klant die voor de eerste keer je winkel binnenkomt.

 

Potentiële leads sluiten

Conversational commerce is een geweldige manier om klanten te ondersteunen die een aankoop overwegen. Bovendien zegt 71% van de consumenten dat ze meer zouden uitgeven aan een merk dat hen een berichtoptie biedt in plaats van te bellen.

  • Stuur aangepaste live chat-groeten. Laat klanten weten over kortingen, of bied ze deskundig advies. Geef klanten alle informatie die ze nodig hebben om een aankoopbeslissing te nemen.
  • Gebruik een chatbot op de afrekenpagina. 47% van de respondenten staat open voor het kopen van artikelen met behulp van een chatbot. Laat het alle vragen beantwoorden over je leveringsopties of restitutiebeleid. Bied de optie om door te schakelen naar een menselijke chat operator, zodat de chatbot de hot lead gemakkelijk kan verbinden met een sales agent wanneer dat nodig is.
  • Gebruik chatbot-herinneringen. Hiermee kunnen consumenten de bot gebruiken om de prijs van producten in de gaten te houden en meldingen te krijgen wanneer deze verlaagd wordt.

 

Mogelijkheden voor upselling en cross-selling

Upselling- en cross-sellingstrategieën kunnen je de kans geven jouw winst te verdubbelen door meer te verkopen aan klanten die al overwegen een aankoop bij je te doen.

  • Geef gepersonaliseerde productaanbevelingen via LiveChat. Volgens de statistieken gelooft 59% van de Amerikaanse consumenten die personalisatie hebben ervaren, dat dit een merkbare invloed heeft op de vraag of ze een product zullen kopen.
  • Gebruik een Messenger-chatbot om proactief in contact te komen met klanten die in het verleden bij je hebben besteld. Een chatbot kan de klant bijvoorbeeld laten weten dat je nu een product aanbiedt dat een aanvulling is op hun vorige aankoop, en dat kan helpen bij de cross-selling van je producten. Hij kan ze er ook aan herinneren dat de gezichtscrème die ze hebben gekocht waarschijnlijk op is en vervangen moet worden.

 

Klantloyaliteit opbouwen

Je krijgt maar één kans om een goede eerste indruk te maken. Door een helpende hand te bieden aan een klant die voor de eerste keer je winkel binnenkomt, kun je deze kans grijpen. Door klanten te ondersteunen tijdens de volgende stappen van hun klantreis, kun je een veel betere klantrelatie opbouwen en vertrouwen opbouwen. Volgens HubSpot is 90% van de consumenten eerder geneigd meer te kopen bij bedrijven waar ze een goede relatie mee hebben.

  • Gebruik een chatbot om promo-coupons te delen. Klanten krijgen graag promo-coupons en gaan vaker in zee met merken die ze aanbieden.
  • Gebruik een stemassistent om klanten te ondersteunen. Het kan hen helpen om informatie te zoeken of om gemakkelijk producten te bestellen. Geef het een leuke naam en het soort karakter dat de waarden van je merk weerspiegelt. Door memorabele interacties te ontwerpen die resoneren met klanten, kun je de harten van klanten veel gemakkelijker winnen.

 

Verzamel feedback

Het verzamelen van feedback van je klanten via natuurlijke conversaties is veel effectiever dan het gebruik van typische webformulieren.

  • Gebruik een Facebook-postbeantwoordtool. Hiermee kun je een chatbotbericht sturen naar elke gebruiker die commentaar geeft op je Facebook-post. Je kunt bijvoorbeeld een bericht maken waarin je een nieuwe aanbieding promoot en belooft meer informatie te geven aan gebruikers die een reactie achterlaten. De chatbot kan elke commenter een speciaal bericht sturen en opvolgen met feedbackvragen.
  • Gebruik een live chat post-chat enquête. Hiermee kun je feedback van klanten verzamelen nadat ze het gesprek met een chatagent hebben beëindigd. Door klanten direct vooraf naar hun mening te vragen, kun je je kansen verdubbelen om hun feedback te krijgen en meer te weten te komen over de behoeften van je klant.

Nu je weet hoe eenvoudig het is, is het tijd om aan de slag te gaan! Wij kunnen je helpen met alle kanalen die je nodig hebt om met je klanten te praten. Neem contact met ons op en wij helpen je verder!

Contacteer salesStart je 30 dagen trial

post image

Commerce

Holland Capital investeert in Conversation24 en de toekomst van Conversational Commerce

See more