post image

Channels

Gebruik Live Chat voor B2B leadgeneratie

Ook in de B2B markt wordt de toegevoegde waarde van Live Chat gezien. Maar het is wel belangrijk dat je als bedrijf een goede strategie hebt om er optimaal gebruik van te maken. 

Want als je het op een foute manier uitvoert, is het niet meer dan een irritante pop-up. Maar als je het goed aanpakt, zullen je potentiële klanten zich gewaardeerd voelen door het persoonlijke contact. Daarnaast is de kans groter dat ze doorgaan naar de volgende fase van het koopproces.

Lees er in dit artikel alles over!

 

Wat is B2B leadgeneratie?

B2B leadgeneratie zorgt voor contact met nieuwe potentiële business-to-business klanten met het doel om de omzet te verhogen. Het gaat hier om klanten met wie het bedrijf nog geen zaken heeft gedaan, maar waarvan wordt aangenomen dat ze daar wel in geïnteresseerd zijn.

Deze gegenereerde leads kunnen dan weer worden opgevolgd door marketing of sales.

 

Waarom is Live Chat de juiste keuze voor B2B leadgeneratie?

B2B prospects zijn vaak druk, het is dus niet handig als ze lang op je website moeten zoeken naar de informatie die ze nodig hebben. Maar als ze eenmaal op je website zijn, is dat juist het perfecte moment om ze aan te spreken met Live Chat. Ze zitten dan in de juiste fase van de customer journey om het gesprek aan te gaan. 

In plaats van te wachten op een antwoordt van een telefoontje of mail, kun je met chat actief met ze praten. En omdat ze al op je website zijn, zijn ze dus ook al geïnteresseerd in jouw bedrijf. 

Hoe je Live Chat kan gebruiken voor jouw bedrijf, lees je hieronder.

 

Op welke manieren kan je Live Chat gebruiken voor het genereren van leads?

 

Proactief chatten

Het is belangrijk dat je als bedrijf de chat proactief start. Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt hierbij het moment en de boodschap aanpassen aan de bezoeker die op de website komt. Live Chat heeft namelijk ingebouwde functies die personalisatie faciliteren, zodat je interacties compleet kunt customizen. Je kunt het zo specifiek maken als je zelf wilt met geavanceerde instellingen. Op welke pagina wil je bijvoorbeeld een chatbericht starten? Of na hoeveel minuten?

Een persoonlijke touch toevoegen aan de chat op je website is altijd een goede manier om aan de relatie van je klanten te werken. En dat kan je makkelijk doen via webchat.

 

Opvolging van chatleads

Aan het einde van elk chatgesprek kun je nagaan van welke bron deze lead is gekomen. Zo heb je extra informatie over je leads om te gebruiken bij het optimaliseren van je strategieën. 

Daarnaast kun je aan het einde van het gesprek de chat opvolgen door bijvoorbeeld het mailadres te vragen van de klant, of een link te sturen voor het inschrijven van de nieuwsbrief, het downloaden van een whitepaper, of het plannen van een demo.

 

Reageer snel op klantvragen

Een snelle reactietijd is een groot onderdeel van een goede klantenservice. Als je wilt dat je klanten op je website blijven en uiteindelijk iets bij je kopen, moet je snel antwoord op al hun vragen geven.

Snel contact hebben met klanten op het moment dat zij hulp nodig hebben, speelt een grote rol bij het omzetten van bezoekers in leads. Het helpt vertrouwen op te bouwen en laat zien dat ze met een professioneel bedrijf te maken hebben. Daarnaast zullen klanten eerder terugkomen als ze weten dat ze goed geholpen worden.

Wil jij ook goede B2B leads genereren? Bekijk onze producten, en zie wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf!

Bekijk onze producten!

post image

Channels

WhatsApp voegt oproepen toe aan desktop-app

See more