post image

Channels

Gepersonaliseerde winkelervaring staat bovenaan verlanglijstje consumenten

Nu de feestdagen er weer aankomen, gaat in e-commerce-land de voorbereiding alweer snel van start. En een goede voorbereiding is het halve werk, want je wilt dat je klanten een goede ervaring meekrijgen. Maar wat vinden consumenten nou het belangrijkst tijdens het online shoppen? Volgens onderzoek is dat onder andere een soepele en gepersonaliseerde winkelervaring.

 

Winkelgedrag voor de feestdagen

In een onderzoek van Zendesk naar het winkelgedrag van Europese consumenten voor de feestdagen, geeft meer dan de helft van de Nederlandse respondenten aan een gepersonaliseerde winkelervaring belangrijk te vinden als ze een online aankoop doen. Dit komt onder meer door de boost die de pandemie e-commerce heeft gegeven. Consumenten verwachten nu dat bijna 20% van de merken meer over hen weten dan voor de pandemie. Daarom verwachten ze ook een persoonlijke ervaring op maat in elke fase van het aankoopproces.

 

Stressperiode verlichten

En dat is precies wat retailers dan ook moeten bieden, daarom is het belangrijk om te investeren in een goede digitale relatie met de klant. Er gaan dit jaar veel inkopen voor de feestdagen online worden gedaan, dus moeten alle communicatiekanalen op orde zijn. Biedt bijvoorbeeld support tijdens het winkelen met online adviezen. Of gebruik klanttrends en inzichten van je klanten om deze stressvolle periode te verlichten. Zo bouw je sterke klantrelaties op die daarnaast ook kunnen zorgen voor betere aanbevelingen en upselling.

 

Multichannel klantbeleving

Onder andere door het aanbieden van service op verschillende kanalen, kun je klanten een persoonlijke ervaring meegeven. Live chat kanalen zoals webchat en WhatsApp zorgen ervoor dat vragen snel worden beantwoordt en het biedt daarnaast de ruimte voor upselling mogelijkheden. Ook een feestje maken van jouw klantbeleving? Neem dan hier contact met ons op en wij helpen je.

post image

Channels

WhatsApp voegt oproepen toe aan desktop-app

See more