post image

Channels

De essentiële rol van omnichannel in de fashionindustrie

In elke industrie is het hebben van een omnichannel strategie een absolute must. Zo ook voor modemerken. Klanten willen dezelfde (positieve) ervaring in de winkel als in de webshop. Offline en online moet dus naadloos op elkaar aansluiten.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees dan dit artikel!

 

Snelle vernieuwingen in de fashion

De fashion en retail industrie is de grootste categorie binnen de e-commerce. In 2021 was 27,9% van de verwachte online inkomsten afkomstig uit fashion. Hierin volgen de innovaties en vernieuwende ideeën elkaar dan ook in rap tempo op. En hoewel we toch al een aantal jaar in een tijdperk zitten waar digitale zichtbaarheid en aanwezigheid cruciaal is, hebben sommige retailers hier nog moeite mee.

Voor een geslaagde omnichannel strategie zul je ook buiten je eigen winkels en websites met (potentiële) klanten moeten communiceren. En om je online en offline winkel met elkaar te integreren is er een scala aan diensten beschikbaar die je kunt inzetten, denk aan click & collect of online bestellen en retourneren in de winkel.

 

Goede productomschrijving, minder retouren

Het is dus niet voldoende om alleen een e-commerce platform te hebben waar je producten verkoopt. De concurrentie is groot en je moet dus goed nadenken over hoe je jouw doelgroep het beste kan bereiken. Het is van belang dat de productinformatie op je website en social media aantrekkelijk is. Denk aan een handige catalogus, goede visuals, kloppende omschrijvingen, klantbeoordelingen en goede technische ondersteuning.

Dit helpt ook om het aantal retourzendingen te verlagen. Bijna de helft (49%) van de consumenten stuurde namelijk in 2021 een product terug omdat het niet overeenkwam met de productomschrijving. En je kunt de user generated content nog meer uitbreiden door bijvoorbeeld door gebruikers gemaakte en gedeelde foto’s en video’s toe te voegen.

 

Verantwoordelijkheid nemen

Daarnaast is ook duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid een hot topic in de fashionindustrie. Als je als bedrijf zegt duurzaam te zijn, zal dat in alle uitingen van het merk zal het moeten terugkomen wil het als geloofwaardig worden gezien. Transparantie in de productinformatie, is erg van belang hierbij. Het vertrouwen van de consument in claims en werkwijze wat betreft duurzaamheid, kan worden versterkt door meer informatie over hoe, waar en onder welke omstandigheden de producten worden gemaakt. Rondleidingen door de fabriek, duurzaamheidsrapporten en het bijhouden van de ecologische voetafdruk is informatie die een extra beeld geeft van de duurzaamheid van een bedrijf.

Met onze e-commerce platform integraties zoals Shopify, Magento en BigCommerce, zet je jouw winkel binnen zestig minuten online. Wil jij kennis maken met ons omnichannel commerce platform? Start dan jouw 14 dagen gratis demo of neem contact met ons op.

post image

Channels

WhatsApp voegt oproepen toe aan desktop-app

See more