post image

Channels

5 handige WhatsApp trucjes die je leven makkelijker zullen maken

Hoewel WhatsApp een van de populairste berichten apps is, en er miljarden mensen én bedrijven mee met elkaar in contact blijven, zijn er toch nog een aantal geheimen die niet iedereen weet. Zo valt er misschien toch nog iets nieuws te ontdekken aan jouw favoriete app. In dit artikel vind je vijf WhatsApp trucjes die ongetwijfeld behulpzaam zullen zijn.

 

1. Meldingen uitschakelen

Het is met WhatsApp mogelijk om te bellen met je vrienden en familieleden. Het voordeel hiervan is dat dit via het internet gaat, waardoor dit gesprek niet van je belminuten afgaat. Maar het kan in sommige situaties wel vervelend zijn dat je altijd te bereiken bent.

Als jij dus liever niet via WhatsApp door een bepaald persoon gebeld wordt, dan heb je de mogelijkheid om dit uit te schakelen. Ga hiervoor naar een gesprek met de desbetreffende persoon, klik op de naam en selecteer de optie Meldingen dempen. Je kunt vervolgens kiezen uit 8 uur, 1 week of altijd. Selecteer vervolgens de optie Meldingen weergeven zodat alleen oproepen tegengehouden worden.

 

2. Twee WhatsApp accounts

Het is mogelijk om één (Android)smartphone te gebruiken met twee nummers, en dus ook twee verschillende WhatsApp-accounts. Dat is handig, hoewel het geen officiële functionaliteit van WhatsApp is. Om twee verschillende accounts te hanteren op je Android-smartphone heb je een app nodig genaamd Parallel Spaces. Hiermee is het mogelijk om twee persoonlijke WhatsApp-accounts te gebruiken.

Wil je het op zakelijk vlak doen, dan kun je ook via de WhatsApp Business app doen. Beide applicaties leggen zelf, na installatie, uitstekend stap voor stap uit wat je moet doen. Maar je weet in ieder geval dat het mogelijk is én waar je moet zoeken.

 

3. Privé reageren op een groepsbericht

Soms zit je in een groepsgesprek waarin iemand iets zegt waar jij graag op zou willen reageren. Je kan er natuurlijk voor kiezen om in die groep op de persoon te reageren. Maar je kunt het ook persoonlijk houden. Je kan in een groepsgesprek op WhatsApp iemands bericht ingedrukt houden. Druk vervolgens op de drie puntjes als je Android gebruikt (in iOS druk je op meer…) en selecteer Privé beantwoorden. Het bericht uit het groepsgesprek wordt omgezet tot een quote en vervolgens kun je zelf antwoorden.

 

4. Oude gesprekken meenemen naar nieuw nummer

Het komt wel eens voor dat je voorzien wordt van een nieuw mobiel nummer. Dat maakt eigenlijk niet heel veel uit,  mocht het niet zo zijn dat je toegang tot WhatsApp dreigt te verliezen. Dat is natuurlijk niet voor iedereen een ramp. Maar het is voor sommige mensen wel fijn om al hun gesprekken met zich mee te nemen.

Het is goed om te weten dat jij je huidige account mee kunt nemen naar je nieuwe nummer. Ga hiervoor naar Instellingen -> Account -> Nummer wijzigen. Je krijgt vervolgens een scherm te zien waar je niet alleen je oude nummer, maar ook je nieuwe nummer in moet vullen. Voltooi dat authenticatie en je bent klaar!

 

5. Verwijderd, maar niet verdwenen

Iedereen weet inmiddels wel dat je berichten op WhatsApp kunt verwijderen. Wat veel mensen alleen niet weten is dat je ze vervolgens nog terug kunt halen. Hiervoor heb je een Windows computer nodig, en maximaal zeven dagen de tijd. Koppel de smartphone met het desbetreffende WhatsApp-account aan je computer. Open vervolgens Mijn computer en ga naar het interne geheugen van de smartphone. Kies vervolgens voor de map WhatsApp/Databases en zoek naar msgstore-yyyy..dd..db.crypt. Druk met je rechtermuisknop op deze map en selecteer via Openen met -> het kladblok. Voila!

 

Zet WhatsApp zakelijk in!

Hopelijk heb je wat opgestoken van deze handige WhatsApp trucjes en kun je ze goed gebruiken in je dagelijks leven. Wil je WhatsApp zakelijk gaan gebruiken? Neem dan contact met ons op, en wie weet kunnen wij je helpen met het implementeren van WhatsApp in jouw bedrijf. Je kunt het hier 30 dagen gratis proberen bij Conversation24!

post image

Channels

WhatsApp voegt oproepen toe aan desktop-app

See more